Siikinniemen rantalava

Sapsalammilla on pitkät perinteet omaava Siikinniemen rantalava. Eteläpään Maamiesseura rakensi vuonna 1933 omistamalleen niemekkeelle ensimmäisen tanssilavan eli huvialueen. Lava oli pelkkä lattia, jonka korkein rakennelma oli soittajien koroke. Vuonna 1946 valmistui uusi, katettu tanssilava. Suurlavojen aikakauden koittaessa Siikinniemen toiminta rappeutui ja viimeiset tanssit pidettiin vuonna 1966.

 

 

 

 

30 vuotta myöhemmin Sapsalammin kyläyhdistys vuokrasi maa-alueen maamiesseuralta ja rakensi niemeen grillikatoksen. Katoksen jälkeen niemeen nousi vanhaa Siikinniemen lavaa jäljittelevä tanssilava ja ensimmäiset tanssit pidettiin kesällä 1999.

Syksyllä 2016 ja kesällä 2017 rantalava koki seuraavan suuren muutoksen kun koko alueella kunnostettiin niin ympäristöä kuin rakennuksia. Syksyllä piha-alueelta kaadettiin lukuisa määrä puita ja näin saatiin alue avoimemmaksi ja valoisammaksi. Kesän 2017 aikana kaikki alueen rakennukset saivat uuden ilmeen ja värin pintaan. Rantalava sai uuden katon sekä esiintymislavaa korotettiin ja muissakin rakennuksissa korjattiin vuosien saatossa hajonneita ja rapistuneita paikkoja. Korjaukset ja kunnostukset mahdollisti ”Siikinniemi 2016” -hanke, johon Sapsalammin kyläyhdistys sai avustusta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta.

Kesäisin Siikinniemessä järjestetään mm. tansseja, tanssinopetusta sekä karaokelauluiltoja. Lisäksi kyläyhdistys vuokraa rantalavaa yksityisten ja yhdistysten käyttöön.